Acal BFI on the move

Acal BFI is de Europese marktleider op het gebied van geavanceerde technologische oplossingen. Met onder meer een verkoopkantoor in Eindhoven presenteert men zich met een breed productiepakket richting allerlei markten. Industrieel, medisch, militair: Acal BFI laat zich gelden als een innovatieve technische partner, bijvoorbeeld waar het gaat om AGV’s (Automatisch Geleide Voertuigen) en robotisering. Dat maakt van Acal BFI een dynamisch en modern bedrijf, dat continu in beweging is.

“Wij zijn een specialist distributor, die altijd een toegevoegde waarde wil bieden.” Sales Manager Stefan van Lanen omschrijft zijn werkgever kort en kernachtig. Acal BFI beschikt in Eindhoven over een uitvalsbasis aan de Luchthavenweg, midden in het hart van de high tech industrie. “En dus dichtbij onze grootste klanten”, weet Stefan. Business Development Manager Leon Akkerman is één van zijn pakweg 25 collega’s op het kantoor: “Hier zitten veel specialisten op diverse productlevels, professionals die de ontwikkelingen in de markt goed kunnen ondersteunen.” Daarbij worden alle logistieke handelingen vanuit Duitsland verricht, waar het warehouse is gecentraliseerd.

Veilige en gezonde werkvloer

De markt voor AGV’s en robotisering (Autonome Mobiele Robots, kortweg AMR) groeit sterk, mede door het gebrek aan gekwalificeerd personeel. Acal BFI ziet dat gebeuren. “Alles wordt geautomatiseerd”, stelt Akkerman. “Van warehousing tot de agrarische sector en de medische industrie. Daardoor wordt een veilige en gezonde werkvloer nog belangrijker. Een AGV wordt daarbij een niet meer weg te denken hulpmiddel, dat taken kan overnemen in de 24 uurs-economie.” Er wordt dan ook al gesproken over Industrie 4.0. “Wij zien steeds meer links tussen mechanisatie en automatisering, voor de volledige industrie”, aldus Akkerman. Dat biedt Acal BFI ongekende groeimogelijkheden.

Vernieuwend blijven

Acal BFI is in staat om de beschikbare technische kennis snel in te zetten voor effectief samenwerken. Door de combinatie van flexibiliteit en oplossend vermogen kan men altijd innovatief en vernieuwend blijven. “Dit is maatwerk”, benadrukt Stefan van Lanen nog maar eens. “En dus afhankelijk van de behoefte van de klant. Wij kunnen alles: van meedenken in design tot het ontwikkelen van een klant-specifiek product. We luisteren naar wat de klant wil en gaan daarmee aan de slag.” Daarbij wordt ook gekeken of klanten kennis met elkaar kunnen delen, waardoor ze van elkaar kunnen leren. Met de marktkennis, de beschikbare technische competenties én de bereidheid om samen te werken blijft Acal BFI zo de ideale technische partner, voor nu en in de toekomst.

Auteur: Ton de Kort

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

ACAL BFI NEDERLAND B.V.
ACAL BFI NEDERLAND B.V.http://www.acalbfi.nl
Componenten voor OEM-klanten die zich bezighouden met hightech ontwerpprocessen

Meer berichten