A. Jansen B.V. overtreft alle verwachtingen

Het is veel meer dan zómaar een grondstoffen- of betonbedrijf. A. Jansen B.V. uit Son biedt duurzame oplossingen op het gebied van infra, recycling en beton, produceert het bijzondere Legioblock en beschikt over volop mogelijkheden voor transport en verhuur. Alle disciplines onder één dak en circulair met elkaar verbonden. Niet voor niets wordt de slogan ‘Meer dan je verwacht’ prominent gevoerd.

Het door Toon Jansen opgerichte bedrijf heeft het 50-jarig bestaan inmiddels achter de rug, maar staat middenin de wereld van vandaag. Het is een moderne, betrokken en vooral ook milieubewuste onderneming, die op het gebied van recycling en hergebruik zijn tijd eigenlijk altijd al vooruit was. De oprichter mag ondertussen de 70 dan zijn gepasseerd: hij is  nog altijd energiek en actief bij het familiebedrijf betrokken. A. Jansen B.V. heeft als missie om een substantiële bijdrage te leveren aan de duurzame gebouwde omgeving voor zowel de huidige als de toekomstige generatie. Die missie krijgt gestalte via de pijlers circulariteit, CO2-reductie, energie én de mensen.

Duurzaamheid
Op jaarbasis wordt er bij A. Jansen B.V. ruim 1 miljoen ton (!) aan reststromen hergebruikt.

Door middel van diverse recyclinginstallaties worden de reststromen omgezet in bruikbare grondstoffen voor in de (eigen) betonmortel- en betonwarenindustrie.

Als medeondertekenaar van het Betonakkoord, ziet het bedrijf volop kansen op het gebied van duurzaamheid en draagt daar dan graag een stevig steentje aan bij. Zo ook op het vlak van CO2-reductie. Naast de voor de hand liggende schonere brandstoffen voor de eigen transportdivisie, wil men de restwarmte die vrijkomt van de thermische reiniging van teerhoudend asfalt via Ennatuurlijk als stadswarmte richting Eindhoven gaan leveren.

Brabantse roots
De ongeveer 400 medewerkers werken verdeeld over 7 locaties. Daarvan ligt het hart in Brabant, met het hoofdkantoor in Son, waar de roots van het bedrijf zich bevinden. Er zijn in totaal 5 betoncentrales, gevestigd in de regio’s Eindhoven, Helmond, Tilburg, Breda en Amsterdam. Daarnaast is het bedrijf internationaal dé specialist voor  het produceren en leveren van Legioblock. Betonblokken waarmee het mogelijk is om een simpele muur neer te zetten maar ook zeer grote logistieke hallen met schuifdaken. Dit gebeurt vanuit de vestigingen in Amsterdam, Helmond en Meissen in Duitsland.  Naast recyclen en het produceren van betonmortel en Legioblock, is Jansen Infra gespecialiseerd in duurzaam slopen en asbest- en bodemsanering. Deze activiteiten leveren een forse bron van reststromen op.

Innovatief
Van een bedrijf als A. Jansen B.V. spreekt het voor zich dat er actief naar allerhande innovaties wordt gekeken. Zo is men bezig met een techniek om eigen gas te maken, voor de thermische reiniging. Daarnaast wordt een startup als SmeshWorks! geholpen met de Smesh-E-Axle: een ontwikkeling waarmee zware vrachtwagens met één as, waarin zowel de motor als de versnellingsbak draaien, toch duurzaam elektrisch kunnen rijden. Vanuit het eigen felgele vrachtwagenpark wordt daarvoor een prototype beschikbaar gesteld.  Zo doet A. Jansen B.V. precies wat het belooft: méér dan je verwacht. En dat blijft het ook doen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten