6 manieren om je bedrijfspand of winkel duidelijk te markeren

Om dit voor elkaar te krijgen, kun je gebruikmaken van buitenreclame. Het is mogelijk om eenvoudig online buitenreclame en bestickering bestellen. We zetten zes zaken op een rijtje die je kunt bestellen en plaatsen om je bedrijfspand of winkel duidelijk te markeren.

Raamstickers

Raamstickers kunnen twee handige doelen in één keer dienen. Ten eerste kun je met behulp van raamstickers natuurlijk je winkel of bedrijfspand markeren. Zo zien passanten wat er op de locatie gevestigd is. Ook kunnen mensen die op zoek zijn naar jouw bedrijf of winkel het pand dankzij de stickers op je ramen beter vinden, zeker wanneer je in een bedrijfsverzamelpand gevestigd bent. Daarnaast geeft het een professionelere uitstraling dan wanneer je je ramen onbestickerd laat. Maar raambestickering kan ook privacy bieden, zeker wanneer je op de begane grond gevestigd bent. Medewerkers die achter dat raam zitten te werken, hoeven zich dan niet zo bekeken te voelen.

Backlit banner

Wat ook een professionele uitstraling kan geven aan je winkel of bedrijfspand, is een zogenaamde backlit banner. Dit is een banier dat van achteren verlicht wordt. Die verlichting zit in een soort kast achter de banier. Een vereiste hiervoor is wel dat je de backlit banner ook op een veilige manier van elektriciteit moet kunnen voorzien. Het kan gebeuren dat een of meerdere van de lampen achter de banier op een gegeven moment stoppen met werken. Dan is het zaak om deze snel te vervangen, want een haperende backlit banner staat dan weer onprofessioneel.

Spandoek

Hoef je geen belichting achter je bedrijfsnaam, dan kun je er in plaats daarvan voor kiezen om een bedrukt spandoek aan de gevel van je bedrijfspand te hangen. Stel daar geen spandoek bij voor zoals in een voetbalstadion, maar een chiquere oplossing: een netjes bedrukt doek dat in een metalen frame gespannen wordt. Je ziet deze tegenwoordig vrij vaak aan de gevel bij winkels en bedrijven.

Reclameborden

Gevelbelettering

Wil je liever je bedrijfsnaam op een wat strakkere en zakelijkere manier op je gevel aanbrengen? Dan kun je gevelbelettering laten maken. Dit is vooral passend voor bedrijfspanden om voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling te zorgen. Je hebt dan niet zoals bij een backlit banner of een spandoek een achtergrond voor je letters, de gevel zelf is de achtergrond. Ben je gevestigd op een bedrijventerrein, dan is gevelbelettering een optie waarmee je waarschijnlijk niet uit de toon valt.

Vlaggen

Je hoeft natuurlijk niet per se iets aan de gevel of de ramen te bevestigen om je bedrijfspand of winkel te markeren. Je kunt ook vóór het pand bedrukte vlaggen plaatsen. Dat kan in verschillende vormen. Bij winkels zie je regelmatig verplaatsbare beachvlaggen of druppelvlaggen die de ingang markeren, vaak ook nog met een soort van loper er tussenin. Bij een bedrijfspand zit vaak een parkeerplaats aan de voorzijde die voor ruimere opties zorgt. Je zou dan vlaggenmasten kunnen laten plaatsen en daar vlaggen met je bedrijfslogo in hangen. Wil je juist wél de gevel benutten, dan kun je een kioskvlag aan de gevel bevestigen. Dat zijn vlaggen die vanuit een houder aan de gevel schuin omhoogsteken, maar wel een horizontaal afgesneden onderkant hebben.

Lichtzuil

In het geval van een bedrijfspand is ook een lichtzuil een manier om de ingang te markeren. Lichtzuilen zijn als het ware palen die voorzien zijn van een paneel waarop bedrukking geplaatst is. Die panelen worden vanuit de zuil belicht. Doorgaan worden lichtzuilen een stukje van het pand af geplaatst bij de entree. Ze dragen bij aan een zakelijke uitstraling, maar zijn voor een winkel minder passend. Die hebben daar doorgaans ook de ruimte niet voor, omdat ze geen ‘voortuin’ hebben. Uiteraard moet de lichtzuil aan de elektriciteit aangesloten worden.

Met een of meerdere van deze vormen met buitenreclame of bestickering moet het een stuk eenvoudiger zijn voor een klant om jouw pand te vinden. Ook voegen deze uitingen toe aan de professionele uitstraling van je bedrijf of winkel. Alle reden dus om erin te investeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten