50-jarig Bekkers Metaalwerkenn: kijkt terug maar vooral vooruit

Er is niets zo prettig, dan wanneer er véél mensen op je feestje komen. Het spreekt dan ook voor zich dat directeur Rob Didden met een méér dan goed gevoel terugkijkt op de viering van het 50-jarig bestaan van Bekkers Metaalwerken in Geffen. Daar was het op 7 oktober een drukte van belang, tijdens een feestelijke open dag. Het voltallige team van Bekkers liet zich daar van zijn beste kant zien en genoot vol trots van de overweldigende belangstelling. 

Ja, het was druk, op de eerste vrijdagmiddag van oktober aan de Bedrijvenweg in Geffen. Daar opende Bekkers Metaalspuitwerken de deuren voor afnemers, toeleveranciers, familie van medewerkers en andere belangstellenden. “We vonden het 50-jarig bestaan een mooi moment om weer eens te laten zien wie we zijn en wat we doen”, kijkt Rob Didden terug. “Onbekend maakt immers onbemind.” Hij vond het verrassend dat er nog altijd mensen waren, die niet wisten wat het bedrijf nu eigenlijk doet. Door de machines te laten draaien, processen te laten lopen en medewerkers te laten vertellen over hun werk werden echter weer de nodige nieuwe contacten gelegd. 

Snel en betrouwbaar 

Didden liep zelf met een gevoel van trots door het bedrijf, tijdens de open dag. “Bekkers Metaalspuitwerken wordt gemaakt door de mensen die er werken. Die stralen uit dat ze dat met plezier doen en dat is prachtig om te zien.” Het bedrijf dankt zijn goede reputatie in het land met name aan die mensen. “Wij staan bekend als snel en betrouwbaar”, weet hij. “We bieden een heel goed alternatief voor de aanschaf van nieuwe componenten. Repareren en opnieuw inzetten is ons motto. Dat levert volop tevreden klanten op. Die willen immers niet dat hun machines stilstaan. Wanneer dat gebeurt, staat het hele bedrijf stil.” Hij ziet tot zijn genoegen dan ook dat er nog regelmatig taart en anderen blijken van dank en waardering in Geffen worden afgegeven. 

Blijven investeren 

Bekkers Metaalspuitwerken kent klanten door heel het land. “We werken voor bedrijven in de metaal, offshore, grafische industrie, maar ook in de voeding, automotive en recycling”, somt Didden op. “Eigenlijk overal waar machines staan en processen plaatsvinden.” Bekkers manifesteert zich breed als hét adres voor reparatie, revisie en verduurzaming. “Wij zorgen ervoor dat processen nóg efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dat vraagt veel flexibiliteit en die bieden we ook, met ons hechte team.” Hij roemt de vaardigheden van zijn mensen, overweegt om een open dag vaker te organiseren én wil blijven investeren in het machinepark. “Alles wordt hier heel intensief gebruikt. Het is zaak om onze capaciteiten zo volledig mogelijk te blijven benutten.” Zo is en blijft Bekkers Metaalspuitwerken een mooi, renderend maar ambitieus bedrijf, nu én in de toekomst. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten