5 voordelen van een steengoed systeembeheer voor je bedrijf

Hoewel de digitalisering van veel bedrijven al langer bezig is, is het de laatste jaren ontzettend snel gegaan. Dat heeft onder andere te maken met de komst van de pandemie waardoor we ineens flink moesten schakelen in onze manier van werken. Steeds vaker werken we vanaf een andere plek dan een vaste werkplek zoals een kantoor. 

Om dat allemaal zo veilig en efficiënt mogelijk te laten gebeuren, is het voor organisaties een must om te investeren in een steengoed systeem- en netwerkbeheer. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die je verder kunnen helpen met zaken zoals ICT netwerkbeheer. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een goed systeem- en netwerkbeheer.

Efficiënter werken wanneer systeembeheer goed geregeld is

Een dan de grootste voordelen van een goedwerkend systeembeheer is het feit dat iedereen binnen het bedrijf op een efficiënte manier kan werken. Het grootste doel van systeembeheer is immers om ervoor te zorgen dat alle computers en netwerken functioneren én dat alle medewerkers toegang hebben tot de diverse systemen die ze nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren; helemaal nu we ook meer vanuit huis werken.

Je raadt het al: mensen werken fijner wanneer de basis goed geregeld is. Met een sterk en goed systeembeheer hoef je je geen zorgen te maken over werknemers die geen toegang hebben tot benodigde systemen, waardoor ze hun werk niet kunnen doen. Daardoor wordt de algehele workflow een stuk efficiënter en ontstaat er minder stress en gedoe op de werkvloer (op kantoor of thuis).

Sterk systeembeheer zorgt ook voor verhoging productiviteit

Logischerwijs zorgt een systeem dat het gewoon goed doet er ook voor dat de productiviteit onder werknemers wordt verhoogd. Des te eenvoudiger een systeem werkt, des te prettiger is het om ermee te werken. Gebruikers die regelmatig worden gehinderd in hun werk door bijvoorbeeld technische problemen of trage systemen zullen veel minder gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.

Maar: een systeem dat volledig up and running is en het goed naar behoren doet, is een sterke basis én motivatie voor mensen om flink te knallen. Het zijn namelijk niet alleen de systemen die met goed systeembeheer naar behoren functioneren, maar ook je medewerkers profiteren ervan. Een goed gemotiveerd team heeft een positieve invloed op het succes van het bedrijf.

Kostenbesparing door investeren in systeembeheer

Waar je als ondernemer in Nederland misschien niet meteen aan denkt, is dat je geld kunt besparen door te investeren in goed systeembeheer. Veel MKB’ers en grote bedrijven zijn jaarlijks veel geld kwijt aan het oplossen van problemen op de werkvloer die met tech of systemen te maken hebben. Door regelmatig onderhoud te plegen aan de computers en netwerken op werk kun je bepaalde problemen en zo hoge kosten voorkomen.

Ook daar kan een systeembeheerder of een bedrijf dat gespecialiseerd is in systeembeheer bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de professionals van Spete.nl, die proactief voor je aan de slag gaan en zorgen voor de nodige ondersteuning en onderhoud van systemen binnen je bedrijf. Zij onderzoeken welke behoeftes je bedrijf nodig heeft en vertalen dit naar advies en daadwerkelijke acties.

Veiligheid van bedrijfsgegevens staat voorop

Juist door de digitalisering waar we het eerder in dit artikel over hadden, doen we steeds meer online. Dat betekent dat we ook vaker via de digitale weg werken wanneer het gaat om gevoelige bedrijfsgegevens en andere zakelijke documenten. Een goed systeembeheer kan ervoor zorgen dat je zakelijke gegevens, bestanden en documenten volledig veilig zijn en veilig worden opgeslagen en verstuurd.

Binnen een goed systeembeheer wordt er namelijk gekeken naar diverse stappen om het systeem veiliger te maken, waaronder met firewalls, anti-virusprogramma’s en een sterk wachtwoordbeleid. Het zijn namelijk niet alleen de ondernemers en consumenten die profiteren van de digitalisering; ook cybercriminelen slaan steeds vaker toe waardoor de focus op de beveiliging van je gegevens ligt.

Zelf bezig met systeembeheer of uitbesteden

Tot slot is het goed om te weten dat je je zelf bezig kunt houden met systeembeheer en dat je deze werkzaamheden dus uit handen kunt geven. Er zijn veel bedrijven die ervoor kiezen om het systeembeheer in eigen hand te houden. Een systeembeheerder die altijd aanwezig is, is namelijk altijd beschikbaar in het geval van storingen. Maar: een externe systeembeheerder kan ook heel prettig zijn.

Daarmee zorg je ervoor dat er meer tijd binnen het bedrijf is om te besteden aan de kernactiviteiten van de organisatie, omdat er een externe partij is met ervaring en kennis die het systeembeheer van je overneemt. Ook denkt zo’n bedrijf altijd mee over processen binnen je onderneming, waarbij een frisse blik van iemand van buitenaf soms net weer andere dingen oplevert. Kortom: een systeembeheerder of bedrijf dat daarin gespecialiseerd is inhuren is zeker een goed idee.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten