5 tips om het werk binnen je bedrijf efficiënter te maken

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar efficiëntie. Hoe kun je voor hetzelfde bedrag, of een fractie meer, tijd besparen waardoor je je nog meer op je onderneming kunt richten? Kijk, het ondernemen is je core business, maar er moeten ook andere taken gebeuren. Denk aan de facturering, als je personeel hebt de salarissen en het beheer van de voorraden. En dit is slechts een deel van het takenpakket. Er gaat een hoop tijd in zitten, die je bovendien veel nuttiger kunt besteden. Zeker met deze 5 tips.

De loonadministratie

Een maandelijks terugkerende taak is de loonadministratie. Diverse bedrijven kunnen een flinke stap vooruit zetten door software aan te schaffen waardoor de loonadministratie online kan plaatsvinden. De betaling van de salarissen en de loonbelasting gebeurt dan vrijwel automatisch.

De vele uren die je niet langer hoeft te besteden aan salarisadministratie, kun je op een andere manier in de onderneming steken. Daarbij kun je denken aan het verbeteren van de dienstverlening of het contact met klanten. Goede online software voor loonadministratie kan volledig op jouw wensen worden aangepast.

HR tools

Op het gebied van HR is er de laatste jaren veel veranderd. De coronacrisis heeft daar een flinke rol in gespeeld. Niet dat bedrijven voor de crisis niet goed met hun personeel omgingen, maar in de coronaperiode is het contact intensiever geworden. En dat is een goede zaak.

Nu is het een kwestie van volhouden. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is online HR software. Niet dat deze software het contact met het personeel gaat overnemen. Wat de software wel doet is taken uitvoeren die eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Voorbeelden zijn het regelen van declaraties, een interactieve loonstrook en een app waarin medewerkers zelf HR zaken kunnen regelen. Zo kan de HR manager zich volledig richten op de belangrijkste taak, en dat is hoe het écht met een medewerker gaat.

Marketing software

Goede marketing is onmisbaar, maar goede marketing kost ook een hoop tijd. En dat is waar het bij veel ondernemers wringt. Het werk zelf is al druk genoeg, daar past geen marketingcampagne meer tussen. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Er is marketing software beschikbaar waarmee campagnes worden geautomatiseerd. De campagne volgt een vast format, dat bewezen resultaten heeft bereikt.

Automatische updates voor de website

Na een drukke dag op het werk wil je het liefst met een glas rode wijn op de bank gaan zitten. Toch vervang je de bank voor het bureau en het glas wijn voor een karaf water. De website moet immers ook worden bijgehouden. Dit hoef je helemaal niet zelf te doen. Er is allerlei software beschikbaar om dit te automatiseren. Ideaal.

Neem een extra iemand in dienst

De laatste tip is een aparte, maar wel een bruikbare. Als het te druk is, betekent het dat de zaken goed gaan. Dan kun je jezelf over de kop werken met de administratie. Of je neemt er iemand voor aan. Dat levert veel meer op.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten