5 belangrijke zaken waar bedrijfsinternet aan moet voldoen

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het vormt een onmisbare infrastructuur waar veel van afhangt in de hedendaagse wereld. Ook bedrijven kunnen niet zonder adequate toegang tot een degelijke internetverbinding. Maar als je dan op zoek gaan naar een oplossing op het gebied van het internet voor je bedrijf, wat zijn dan belangrijke punten op om te letten? Of met andere woorden: waar moet bedrijfsinternet zoal aan voldoen?

Minimale downtime

Je bedrijfsinternet moet bovenal betrouwbaar zijn. Het moet eigenlijk altijd tot je beschikking staan, want anders gaat het ten koste van je productiviteit en bereikbaarheid, en dat is precies wat je niet wilt als bedrijf. Een betrouwbare internetverbinding voor je bedrijf moet 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn en minimale downtime hebben. Doe daarom goed onderzoek naar de leverancier van bedrijfsinternet waarmee je van plan bent in zee te gaan om je hiervan te verzekeren.

Symmetrische snelheid

Symmetrische snelheid is weliswaar niet cruciaal, maar heeft wel de voorkeur. Het houdt in dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. Dat is bepaald geen gegeven en dus echt iets om specifiek op te letten. De reden om dat te doen, is dat het ervoor zorgt dat het verzenden van grote bestanden even snel gaat als het ontvangen ervan en ook het gebruik van clouddiensten soepeler gaat hierdoor. Ook kan het videoverbindingen verbeteren. Allemaal zaken die van belang kunnen zijn in bedrijfsleven.

Schaalbaarheid

Bedrijven zijn geen statische organisaties. Ze groeien en veranderen constant. Je bedrijfsinternet moet mee daarin mee kunnen gaan zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de internetverbinding. Daarom is schaalbaarheid van je bedrijfsinternet een belangrijke zaak. Een schaalbare internetoplossing kan gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van je bedrijf, of je nu meer medewerkers toevoegt of nieuwe diensten implementeert.

bedrijfsinternet

Adequate ondersteuning en klantenservice

Technische problemen kunnen zich altijd voordoen en kunnen je bedrijfsprocessen tot stilstand laten komen, en dat is natuurlijk bijzonder onwenselijk. Het is dan zaak dat het probleem snel opgelost wordt, zodat je weer verder kunt. Daarom is 24/7 technische ondersteuning bij je bedrijfsinternet van vitaal belang. Een bedrijfsinternetprovider moet snel en efficiënt reageren op eventuele problemen door middel van een goede, bereikbare en adequate klantenservice om ervoor te zorgen dat je bedrijfsactiviteiten niet worden verstoord. Tijd is geld, immers.

Goede veiligheidsvoorzieningen

Een internetverbinding is onmisbaar, maar het maakt je ook kwetsbaar. Je maakt in feite een deur naar je bedrijfsgegevens- en activiteiten die van buitenaf geopend kan worden door zij die daar moeite voor willen doen. Hackers, malware en andere cyberbedreigingen kunnen je bedrijf serieuze schade aandoen door je activiteiten tot stilstand te brengen, gegevens te stelen en je reputatie te schade. Daarom is het van het grootste belang dat je bedrijfsinternet voorzien is goede veiligheidsvoorzieningen, zoals firewallbescherming, versleutelde verbindingen en beveiligde toegang tot bedrijfssystemen.

Het juiste bedrijfsinternet optimaliseert je productiviteit en zorgt ervoor dat je zo effectief mogelijk kunt communiceren. Dit zijn belangrijke zaken in de professionalisering van je bedrijf. Daarom is bedrijfsinternet niet zomaar iets wat je even snel regelt, maar moet je er tijd en aandacht in steken, zodat je jezelf ervan verzekert dat je een internetvoorziening in huis haalt die je bedrijf en haar activiteiten zo goed mogelijk dient.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten