4 trends die regionale interieurontwerpers momenteel toepassen

In elke regio zul je andere trends vinden. Dit geldt ook voor interieur. Maar welke trends passen regionale interieurontwerpers momenteel toe? Wanneer je het antwoord op deze vraag wil weten, is het aan te raden om dit artikel aandachtig door te nemen. We hebben hier namelijk de bekendste trends voor je op een rijtje gezet. Wie weet herken je sommige van deze trends, dus lees snel om te ontdekken of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Tapijttegels in de woonkamer

De eerste trend die regionale interieurontwerpers momenteel toepassen, is het leggen van tapijttegels in de woonkamer. Dit heeft te maken met het feit dat er een tegenbeweging is ontstaan tegen minimalistische woonkamers. Minimalistische woonkamers voelen namelijk voor veel mensen wat koud aan. Daardoor willen mensen weer terug naar een gezellige woonkamer. Dit begint al met de vloer, en tapijttegels zijn een ideale basisvloer om de rest van de woonkamer sfeervoller te maken.  Bovendien maken regionale interieurontwerpers gebruik van het feit dat er vele soorten tapijttegels te vinden zijn bij aanbieders als Sparo.nl. Hierdoor kan elke woonkamer uniek worden gemaakt.

Duurzame ontwerpen

Een andere trend die momenteel toegepast wordt door interieurontwerpers, is de focus op ontwerpen die duurzaam zijn. De opkomst hiervan is te verklaren doordat mensen zich meer bewust worden van hun impact op het milieu. Dit is zelfs iets waar veel huiseigenaren op letten bij het kiezen van meubels voor hun woonkamer. Hierbij zie je vaak dat er bepaalde keurmerken te vinden zijn. Hoewel ook grote internationale bedrijven op het gebied van interieur hiermee bezig zijn, blijft deze trend voorlopig iets waar met name regionale interieurontwerpers mee bezig zijn.

Verschillende stijlen mengen

Verder zie je steeds vaker dat regionale interieurontwerpers verschillende stijlen mengen met elkaar. Een voorbeeld hiervan is de mix tussen moderne en vintage elementen. Dit betekent dat er vaak antieke meubelstukken in een kamer staan, gecombineerd met moderne designelementen voor een unieke uitstraling. Een goede binnenhuisarchitect kan ook met dit soort ideeën komen die bijdragen aan een interessante leefruimte. Andere combinaties die je ziet zijn minimalistische meubels met juist extra veel details of felgekleurde meubels met een industriële design van meubels.

Technologie integreren

Tot slot kiezen steeds meer regionale interieurontwerpers ervoor om technologie te integreren. Door technische oplossingen aan een kamer toe te voegen, wordt de ruimte interactiever en wordt het leuker. Denk dan bijvoorbeeld aan een tv kast waaronder een elektrische open haard zit die je aan kunt zetten. Dit voegt ook een extra laag comfort toe aan de leefruimte die de waarde voor de gebruiker verhoogt. Technologie kan worden gebruikt voor domotica, multimediasystemen of andere apparaten om het leven thuis makkelijker en aangenamer te maken, waardoor deze trend voor veel mensen interessant is.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten