4 tips bij het organiseren van bedrijfsfeest

Hebben jullie op kantoor iets te vieren? Superleuk! Natuurlijk is een bedrijfsfeest dan op zijn plek. Maar bij het organiseren van een bedrijfsfeest komt veel kijken. Zo moet je nadenken over een locatie, thema en budget.

Zit jij met je handen in het haar? Wij geven je 4 tips die iets meer structuur geven tijdens het organisatieproces.

1.Bedenk eerst wie je wilt uitnodigen

Komen er alleen collega’s of is aanhang ook uitgenodigd? En heb je ook aan de partners en klanten gedacht? Het is goed om van te voren eerst goed na te denken over wie je wilt uitnodigen voor het bedrijfsfeest. Daarna kun je bij de groep een locatie en budget vaststellen.

2.Denk goed na over de activiteit

Kies je ervoor om een locatie af te huren of versier je je eigen bedrijfsruimte met feestversiering en feestartikelen? Allemaal goed om over na te denken. Voor iedere optie zijn voor- en nadelen te bedenken. Zo kan het feestje op kantoor direct na de werkdag beginnen, maar zit je vaak wel met de rotzooi achteraf. Dit heb je dan weer niet op een externe locatie, maar kan iedereen daar wel makkelijk heenkomen?

3.Denk aan de uitnodigingen

Hoe stel jij iedereen op de hoogte van het feestje? Kies je voor een agendapunt of persoonlijke uitnodiging. Zorg er in ieder geval voor dat je de uitnodigingen op tijd verstuurd. En vraag altijd of je collega’s willen laten weten of ze er wel of niet bijzijn. Zo kom jij niet ineens voor verrassingen te staan op de dag zelf.

4.Evalueer na elke feestje

Is het feestje geslaagd? En wat vonden al jouw collega’s ervan? Natuurlijk denk je er niet altijd aan, maar toch is het van groot belang dat je een evaluatie houdt na ieder feestje. Stuur na het weekend een kleine enquête uit. Misschien heb je dingen over het hoofd gezien die je volgend jaar beter voor kan bereiden.

Bedrijfsfeest organiseren? Met welke van deze punten ga jij direct aan de slag?

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten