4 sectoren waar een televisieabonnement wél een terechte zakelijke kostenpost is

Menig thuiswerkend ondernemer kent de regels voor aftrekbare kosten: een internetabonnement is te verantwoorden als zakelijk, maar dat televisieabonnement wat je erbij afneemt is niet te verkopen als zakelijke kosten. Dat geeft te denken, want het is natuurlijk best denkbaar dat je als bedrijf een televisieabonnement kunt gebruiken. Tenzij je Angela de Jong bent in de meeste gevallen natuurlijk niet als thuiswerkend zzp’er, maar in bepaalde sectoren is een televisieabonnement echt wel als een terechte zakelijke kostenpost te beschouwen. We bespreken een aantal voorbeelden van bedrijven of organisaties die gewoon om zakelijke motieven abonnementen een televisieabonnement kunnen nemen. Klik op de link om abonnement voor internet en tv te vergelijken.

Horeca

In de horecasector is er helemaal niets raars aan een televisieabonnement. In cafés en zelfs sommige restaurants is een televisie een goede service aan klanten. Het kan ervoor zorgen dat men langer blijft zitten, of juist bijvoorbeeld tijdens sportwedstrijden naar de horecagelegenheid komt om daar samen met anderen te kijken onder het genot van een drankje. In hotels zijn televisieabonnementen natuurlijk helemaal normaal voor de kamers, zodat gasten televisie kunnen kijken.

Sport- en fitnesscentra

Ook in sport- en fitnesscentra is een televisie met uitzendingen een service aan klanten. Sommige mensen hebben het nu eenmaal nodig om entertainment als afleiding te hebben om het vol te houden op een fitnessapparaat. Alleen muziek op je telefoon is niet altijd voldoende motivatie om het vol te houden en ook biedt zo’n klein schermpje vaak te weinig soelaas om echt iets te kunnen kijken tijdens het sporten.

Bedrijven en organisaties met wachtruimtes

Heb je een bedrijf waar klanten fysiek in de wacht gezet worden? Dat kan een tandartsenpraktijk zijn, een gemeentehuis, maar ook bijvoorbeeld een autoreparatiebedrijf. Niemand houdt ervan om te wachten en jij houdt er niet van als klanten gaan zeuren hoelang het nog duurt. Een televisie kan je klanten afgeleid houden, zodat ze minder op de tijd gaan letten. Overigens kan een tandartsenpraktijk ook een televisie boven de behandelstoel hangen om patiënten af te leiden terwijl ze behandeld worden. Ook dat kan het leven van zowel de patiënt als de tandarts zelf makkelijker maken.

Onderwijs

Ook voor scholen is het te verantwoorden dat men een televisieabonnement neemt. Er zijn immers veel educatieve uitzendingen op televisie, ook als onderdeel van een vaste wekelijkse programmering, die van waarde kunnen zijn voor het onderwijsprogramma en de ontwikkeling van leerlingen. Deze kunnen door leerlingen in de klas of de aula bekeken worden op die vaste uitzendmomenten als de school daarvoor een televisieabonnement beschikbaar heeft. Of ze kunnen opgenomen worden op een mediabox, zodat verschillende klassen ze op verschillende momenten kunnen terugkijken.

Dat een televisieabonnement dus standaard geen zakelijke kostenpost zou kunnen zijn, is dus niet waar. Inderdaad, als je probeert als zzp’er je televisieabonnement voor thuis op de zaak te zetten, dan is dat vaak moeilijk tot niet te verantwoorden. Maar er zijn voorbeelden zat te bedenken waarbij een televisieabonnement juist een nuttig onderdeel van je bedrijfsvoering zou kunnen zijn en die kosten dus prima als zakelijk verantwoord kunnen worden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten