4 redenen om dozen op maat te laten maken

Maakt of verkoopt jouw bedrijf producten die een onhandig formaat hebben en waar vouwdozen met standaardmaten geen uitkomst bij bieden? Aan het product kun je veranderingen aanbrengen om het op een handigere maat te krijgen, dus moet je op zoek naar een mogelijk om je producten veilig te kunnen opslaan en vervoeren. Een handige optie die je probleem kan verhelpen, is door dozen op maat te laten maken. We geven vier redenen waarom dat een goede keuze is.

Beter voor opslag in je magazijn

In je eigen magazijn wil je de ruimte zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Producten zonder doos hebben wellicht niet vorm om goed gestapeld te kunnen worden, en als dat wel zo is, dan loop je alsnog het risico om producten op deze manier te beschadigen. Producten waar wel een stevige doos omheen zit, kunnen veiliger en makkelijker gestapeld worden.

Beter voor transport

Datzelfde voordeel geldt ook voor transport. Een doos zorgt ervoor dat het product beschermd is bij vervoer achter in een vrachtwagen. Ook zorgt het ervoor dat de producten die vervoerd worden gemakkelijker ingepast kunnen worden. Dit kan ervoor zorgen dat de ruimte beter benut wordt en voor een handigere indeling zorgen.

Staat professioneler

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de producten in kwestie enkel in te pakken in bubbeltjesplastic. Dat biedt immers ook enige mate van bescherming. Maar bij het aanleveren van producten bij klanten staat dit een stuk minder professioneel dan wanneer het product afgeleverd wordt in een kwalitatief goede doos op maat. Als de doos onbeschadigd is bij aflevering, is dit bovendien een duidelijk teken dat er niets geks is gebeurd met het product onderweg.

Goedkoper bij in partijen bestellen

Natuurlijk is het duurder om dozen in te slaan die op maat gemaakt moeten worden voor je. Maar omdat je hetzelfde product waarschijnlijk in grotere hoeveelheid produceert en/of verkoopt, kun je de dozen op maat in grotere kwantiteiten aanschaffen. Dan profiteer je doorgaans van kwantumkorting en valt uiteindelijk de gemiddelde prijs van zo’n doos op maat nog mee.

Het is dus zeker het overwegen waard om voor producten die een onhandig formaat hebben dozen op maat te laten maken. Natuurlijk is het even een investering en moet je er wat meer moeite voor doen dan bij standaardmaten, maar de voordelen die een passende doos biedt maken dat zeker de moeite waard.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten