4 redenen om als ondernemer een factuur te verkopen

Ben je ondernemer en overweeg je je facturen voortaan via factoring te versturen, maar ben je er nog niet 100% over uit? Na het lezen van dit artikel twijfel je waarschijnlijk niet meer. We kunnen namelijk genoeg redenen verzinnen waarom dit interessant is.

We zetten de 3 grootste voordelen voor je op een rijtje:

1. Meer tijd en minder kopzorgen

Of je het nu leuk vindt of niet, als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan factureren. Vooral als ZZP’er, aangezien je het dan allemaal zelf moet doen. En dan hebben we het nog niet eens over het uitsturen van de factureren, maar ook over de zorgen die je hebt over het daadwerkelijk binnenharken van je geld. Want helaas zitten er regelmatig wanbetalers of ‘veel-te-laat-betalers’ tussen. Keer op keer betalingsherinneringen en aanmaningen versturen is niet alleen ontzettend vervelend, het kost je ook nog eens ontzettend veel tijd. Met facturen verkopen bespaar je dus ontzettend veel tijd en kopzorgen, waardoor je eindelijk tijd overhoudt voor je échte passie: ondernemen!

2. Het geld van je facturen staat binnen 24 uur op je rekening

Door een factoringbedrijf in te schakelen besteed je dus je debiteurenbeheer uit, maar ben je er ook van verzekerd dat je het volledige factuurbedrag binnen 24 uur op je rekening hebt staan. Of de klant nou al betaald heeft of niet (dat is voortaan de zorg van de factoringmaatschappij), jij hebt je geld in ieder geval sowieso vrijwel direct op je rekening staan. Wel zo prettig, toch?!

3. Je klanten worden vriendelijk en respectvol benaderd

Wanneer je je debiteurenbeheer uit handen geeft hoef je niet bang te zijn dat je klanten opeens belaagd worden met dreigmails en vervelende telefoontjes. Zeker als je jarenlang veel aandacht hebt besteed aan het opbouwen van een prettige relatie met je klanten en het warm houden van je contacten kunnen we ons voorstellen dat het eng kan zijn dit volledig of deels uit handen te geven. Als je een betrouwbaar en professioneel bedrijf inschakelt weet je zeker dat er respectvol met je klanten om zal worden gegaan. Daarnaast kun je er overigens ook nog voor kiezen om bij enkele klanten de touwtjes zelf in handen te houden wat betreft het contact en de facturering.

4. Makkelijke kredietcheck van potentiële opdrachtgevers

Nieuwe klanten binnenhalen is natuurlijk altijd fijn, mits ze betrouwbaar zijn en genoeg ruimte hebben om jou tijdig te kunnen betalen. Wanneer je een factormaatschappij inschakelt kun je hen gemakkelijk een kredietcheck uit laten voeren bij (potentiële) opdrachtgevers, voor je besluit met ze in zee te gaan.

Is factoring iets voor jou?

We kunnen ons voorstellen dat je best enthousiast bent geworden van de bovenstaande 4 redenen. Zijn je twijfels nog niet helemaal weg, wil je zeker weten dat er geen addertjes onder het gras zitten of wil je toch nog het een en ander uitzoeken en navragen? Kijk dan voor meer informatie en vrijblijvend advies bij thebluefactor.nl. Hier kun je overigens ook heel gemakkelijk een quickscan doen, om te kijken of factoring iets voor jou is.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten