4 interessante sectoren voor een zakelijke investering

Beleggen in aandelen houdt altijd een risico in, maar kan wel een interessante manier zijn om de winst te verhogen. Ook bedrijven kunnen beleggen door middel van een aandelenrekening. Er zijn verschillende sectoren die op lange termijn veelbelovend zijn. Het is altijd aan te raden om in verschillende sectoren te investeren om de volatiliteit te beperken. De onderstaande vier sectoren worden een mooie toekomst toegedicht.

Technologie & IT

De technologiesector staat niet stil en de ene na de andere innovatie dringt zich op. Zelfrijdende auto’s, artificiële intelligentie en augmented reality zijn er voorbeelden van. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer innovatieve blockchaintoepassingen en kijkt de wereld reikhalzend uit naar het metaversum, waarbij de NFT-handel voor nieuwe inkomsten zal zorgen. Onder andere de app NFT Profit (nft-profit.app/nl/) speelt hierop in. Internet of Things en de nieuwe mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt, zullen de komende jaren wellicht voor extra toepassingen en investeringskansen zorgen.

Ecologie & duurzame energie

De huidige energiecrisis heeft bewezen dat Europa niet langer afhankelijk kan zijn van externe energiebronnen. En als Europa zijn afhankelijkheid van onder meer Russisch gas wil verminderen, blijft er weinig anders over dan duurzame energiebronnen aan te boren. Zon en wind is er in Europa voldoende en er liggen nog steeds mogelijkheden op het gebied van onder meer getijdenenergie en waterkrachtenergie. Ecologische investeringen moeten er tegelijkertijd voor zorgen dat de klimaatdoelen worden bereikt. In 2050 moet Nederland in vergelijking met 1990 namelijk 95% minder broeikasgassen uitstoten. Tegen 2030 gaat het om een vermindering van 49%. En dat betekent dat er nog flink in deze sector zal moeten worden geïnvesteerd.

Europese bankensector

Experts zijn het erover eens dat de bankensector de komende jaren ingrijpend en snel zal veranderen. De rol van de banken wordt kleiner en de focus zal bij finance steeds vaker op IT komen te liggen. Zeker nu bedrijven als Apple en Google met eigen betaaloplossingen de markt betreden, wordt de concurrentie voor de klassieke banken alleen maar groter. Enerzijds bieden deze neobanken best wel wat perspectieven, maar anderzijds hebben de klassieke banken ook een groot voordeel: ze zitten op een ongelofelijk grote berg van financiële persoonsgegevens. Door dit te combineren met digitale tools kunnen ze perfect de confrontatie aangaan met de nieuwe techspelers op de bankenmarkt.

Alsook blijven de Europese banken een belangrijke rol spelen met betrekking tot het beheer van spaargelden en het betalingsverkeer, onder andere doordat Europa in de Europese banken een partner ziet op het gebied van depositogarantie en de strijd tegen witwassen. Hierdoor zullen de Europese banken niet snel in de problemen komen.

Gezondheidszorg & farmaceuticasector

De coronapandemie heeft bewezen dat besparen op de gezondheidszorgsector absoluut geen goed idee is. Tegelijkertijd zijn er nog zoveel zaken om te ontdekken en zitten talloze ontwikkelingen in de pijplijn, terwijl de vergrijzing steeds harder toeslaat. Mensen zullen ziek blijven worden en zullen ook langer met hun ziekte blijven leven. Het is dan ook veilig om te zeggen dat het klantenbestand in deze sector niet snel zal afnemen. Bovendien is er in verschillende landen een heuse privatiseringsgolf aan de gang of slaan verschillende actoren nadrukkelijk de handen ineen, waardoor nieuwe investeringsopportuniteiten ontstaan. Dat maakt het tot een heel interessante sector voor de langetermijninvesteerder.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten