3 Tips voor ondernemers in de bouw

Als je in de bouw werkzaam bent dan komt er veel kijken bij het goed runnen van je bedrijf. Voorraden zo goedkoop mogelijk inkopen, een scherpe offerte maken voor die mooie klus die je graag wilt binnenhalen. Een gezonde bedrijfsvoering is daarbij natuurlijk ook belangrijk. Het is wel de bedoeling dat je winst maakt en dat je goed kunt leven van de opbrengst van je bedrijf. Ook is het belangrijk om goed en deskundig personeel te vinden als je niet als zzp’er maar met medewerkers werkt. Dit valt lang niet altijd mee. Met deze tips kun je je voordeel doen.

Zo financier je je bedrijfsauto

Een goede bus met veel laadruimte is onmisbaar voor ondernemers in de bouw. Die kiezen steeds vaker voor auto lease. Het grote voordeel daarvan is dat je geen groot bedrag ineens hoeft te investeren voor de aanschaf van een bus. Je betaalt een vast bedrag per maand. Een bedrijfswagen leasen kun je doen door middel van financial lease. Daarbij betaal je je bedrijfsbus tijdens de looptijd van het leasecontract al deels af. Na afloop los je vaak een kleine slottermijn nog af en je hebt een prachtige wagen volledig afgelost. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto in te ruilen en opnieuw te leasen.

Maak gebruik van een professionele boekhouder

Veel ondernemers in de bouw zijn niet heel sterk als het gaat om administratie en boekhouding. En dat is ook helemaal niet erg. Het vergt nogal wat om alle regelgeving bij te houden inclusief wijzigingen. Je hebt vast je handen al vol om alle aanpassingen in de regels omtrent veiligheid en stikstof goed uit te voeren. Zoek dus een goede boekhouder die je ondersteunt bij het voeren van een goede administratie en bij het doen van de aangiftes omzetbelasting en inkomstenbelasting. Als je personeel in dienst hebt komt daar uiteraard ook nog de loonadministratie bij.

Innovatief bouwen loont

Steeds meer bouwbedrijven stappen over op innovatieve bouwmaterialen. Bouwen met hout wordt steeds populairder. Maar ook aan alternatieven voor beton wordt hard gewerkt. Bij de productie van cement. Ook investeren steeds meer ondernemers in de bouw in elektrische machines zoals hijskranen en graafmachines. Deze machines zijn nu nog erg prijzig. Ook moeten de benodigde accu’s nog verder worden doorontwikkeld. Nu kan een machine vaak maar een paar uur per dag ingezet worden. Daarna moeten de accupakketten worden gewisseld en dat is een hele klus. Maar ontwikkelingen gaan snel. Emissieloos bouwen is nog steeds het doel van veel bedrijven en ook de overheid.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten