3 tips om het verzenden van zakelijke pakketten makkelijker te maken

De coronamaatregelen verdwijnen langzamerhand en de economie trekt langzamerhand wat aan. Dit is tevens goed nieuws voor webshops en andere bedrijven die producten op de markt hebben voor consumptief gebruik.

Kies voor een vast bedrijf om mee te verzenden

Aan het begin van de crisis kon het nogal lang duren voordat een pakket aankwam, wegens de drukte rondom postorderbedrijven. Er deden zich genoeg horrorverhalen van verzendbedrijven de ronde over bedrijven die beweerden een pakket veilig bij de klant te brengen, maar het regende vervolgens klachten over beschadigde en vermiste pakketten.

Om dit voortaan te voorkomen en klanten de garantie te kunnen geven van een snelle en betrouwbare verzending, kan het beste worden gekozen voor een vast platform voor alle belangrijke punten rondom zakelijke verzending.

Een voorbeeld van zo’n platform is KeenDelivery, die korte metten maakt met de horrorverhalen en laat zien hoe zakelijk verzenden wel moet.

Particuliere verzendingen hebben iets minder druk op zich, omdat er vaak nadrukkelijk bij wordt vermeld dat het op eigen risico is, van zowel de verzender als de ontvanger.

Als een bedrijf bestellingen verzendt, moet dit zonder risico gebeuren. Het gaat erom dat het product zonder problemen bij de klant aankomt.

Hou het overzichtelijk

Wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat de verzending van zakelijke pakketten een gedeelte is van het visitekaartje. Zodra de klant zijn of haar pakket ontvangt, is het eerste wat opvalt de verpakking en de manier waarop het pakketje is bezorgd. Het gebruik van een vast verzendplatform verkleint de kans op beschadigde pakketten.

Een toegenomen hoeveelheid orders hangt samen met een toegenomen chaos in het overzicht. Met het gebruik van een vast bedrijf, worden alle verzendingen in een overzicht geplaatst en is het makkelijker is om klantvragen over de verzending te beantwoorden. Daarnaast kunnen er verschillende zendingen worden aangemaakt, labels worden geprint en spoedzendingen worden geregeld.

Bespaar op verpakkingsmateriaal

De uitstraling van het pakket is belangrijk, maar het is onnodig om een grote doos te gebruiken voor een klein product. Een tip is daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinere pakketten. Deze passen door de brievenbus en zijn daardoor goedkoper om aan te schaffen. Het is daarnaast ook niet nodig om elke keer nieuwe verpakkingen te kopen, want hierdoor lopen de kosten ook op. In plaats daarvan kan de verpakking van de retourzendingen worden gebruikt. Op die manier wordt er zowel bespaard op afval als op de kosten.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten