3 tips de om de beste zakelijke rekening te kiezen

Veel ondernemers openen een zakelijke rekening als zij voor zichzelf beginnen. Dit doen zij onder meer om zakelijke betalingen van privébetalingen van elkaar te scheiden. Geldstromen lopen namelijk niet door elkaar als je voor zakelijk en privé aparte rekeningen gebruikt. Toch is dit niet de enige reden.

Nee, want met zo’n rekening straal je namelijk ook professionaliteit uit. Klanten die geld naar jou overmaken, zien jouw bedrijfsnaam op hun afschrift staan in plaats van een persoonsnaam. Ben je overtuigd van de voordelen van een zakelijke rekening? Dan wil je er zelf mogelijk eentje openen. Met behulp van de onderstaande 3 tips lukt het jou om de beste zakelijke rekening te kiezen.

1. Bepaal wat je nodig hebt

Zakelijke rekeningen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan het behoorlijk lastig zijn om de beste zakelijke rekening te vinden. Gelukkig kun jij het jezelf een stuk makkelijker maken. Hoe? Door te bepalen wat je nodig hebt voordat je aan jouw zoektocht begint. Begin altijd met het aantal rekeningen. Veel bedrijven hebben genoeg aan één zakelijke rekening, maar grotere bedrijven willen soms meerdere zakelijke rekeningen openen.

Bepaal vervolgens hoeveel betaalpassen je wilt gebruiken. Standaard zit er één betaalpas bij een zakelijke rekening. Als zzp’er heb je hier genoeg aan, maar voor een vennootschap onder firma (vof) is één pas misschien wat weinig. Omdat een vof meerdere vennoten heeft, is de kans groot dat je voor iedere vennoot een betaalpas wilt. Kies in dat geval voor een zakelijke rekening met meerdere betaalpassen.

2. Let op de toegankelijkheid

Wie een zakelijke rekening opent, wil hier makkelijk bij kunnen komen. Vroeger moest je hiervoor nog plaatsnemen achter een computer, maar dit is tegenwoordig niet meer nodig. Vandaag de dag kun je namelijk de app van jouw bank downloaden op mobiele apparaten. Hierdoor heb je in feite altijd en overal toegang tot jouw zakelijke rekening. Toch is het niet zo dat iedere zakelijke rekening even makkelijk te bereiken is. Zoek daarom uit hoe je toegang krijgt tot een bedrijfsrekening.

Kies bij voorkeur voor een bank waar je makkelijk en snel bij jouw zakelijke rekening kunt komen. Zodoende kun je vanaf iedere plek geld overmaken zonder dat je hiervoor speciale hulpmiddelen nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en ontdekt dat je vergeten bent een rekening te betalen. In dat geval kun je ter plekken geld overboeken van jouw zakelijke rekening.

3. Kijk goed naar de kosten

Het openen van een zakelijke rekening kost geld. Toch is het niet zo dat de om een zakelijke rekening te openen overal hetzelfde zijn. Nee, want bij de ene partij betaal je meer dan bij de andere. De prijs wordt onder meer bepaald door het pakket dat je kiest. Hoe uitgebreider het pakket, des te hoger de maandelijkse kosten uitvallen. Betaal je geen vast bedrag per maand? Dan brengt een bank kosten in rekening per transactie die je met jouw zakelijke rekening doet. Ook hier kan verschil in zitten.

Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor jouw zakelijke rekening, raden wij je aan een vergelijking te maken. Zo’n vergelijking helpt je namelijk om de goedkoopste zakelijke rekening te vinden. Focus je overigens nooit alleen maar op de prijs, maar richt je liever tot de voorwaarden van de bedrijfsrekening. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in de beste zakelijke rekening te vinden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten