3 tips bij het starten van een eigen hoveniersbedrijf

Is het altijd al jouw droom geweest om hovenier te worden? Of heb je altijd al als hovenier gewerkt, maar overweeg je nu om een bedrijf voor jezelf te beginnen? Dan kan dit best wel spannend zijn. Je weet hoe mooi het vak is. Maar er komt wel een hoop bij kijken als je een eigen bedrijf wilt starten. Denk alleen maar aan de materialen en het gereedschap dat je aan moet schaffen. Daarnaast moet je ook weten hoe je klanten aantrekt. Het mooie van dit vak is dat er altijd behoefte aan zal zijn. De kans op opdrachten is dan ook erg groot. Bovendien kun je snel naamsbekendheid vergaren door actief te zijn in de eigen regio. Om een vliegende start te maken, is een goede voorbereiding eigenlijk al het halve werk. Kan jij wel wat tips gebruiken bij het opzetten van een hoveniersbedrijf? Lees dan snel verder en ontdek de belangrijkste aandachtspunten. 

1. Goed materiaal en gereedschap

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een hovenier kiezen, is omdat ze dan zeker weten dat er kwalitatief materiaal en gereedschap wordt gebruikt. Anders dan de spullen die een doorsnee doe-het-zelf tuinder in de schuur heeft liggen. Daarom is het belangrijk dat je hier echt goed in investeert. Bij het opstarten van een bedrijf zullen er altijd kosten zijn die nou eenmaal gemaakt moeten worden om je bedrijf op poten te krijgen. Als hovenier zijn dit misschien wel de grootste kosten die je zult maken. Zorg ervoor dat je jouw gereedschap en materialen echt bij een kwaliteitswinkel haalt. Een goed voorbeeld is De Vakhandel. Zij leveren enkel kwaliteitsproducten. Hun succes is duidelijk te lezen als je devakhandel review doorneemt. Zo ben je verzekerd van het beste advies en weet je zeker dat de spullen ook daadwerkelijk aan de wensen zullen voldoen.

2. Verbreed je kennis

Het is belangrijk om jezelf te specialiseren en daardoor op te vallen tussen de concurrentie. Zeker in de grote steden. Hier zijn vaak talloze hoveniersbedrijven actief. Om ervoor te zorgen dat mensen juist naar jou toe trekken, is het van belang dat je iets kunt bieden wat een ander niet kan. Blijf jezelf daarom verder ontwikkelen en volg waar nodig cursusen om je kennis te verbreden. Je kunt je ook specialiseren in een bepaalde service, zodat je aantrekkelijker wordt voor mensen die juist hiernaar op zoek zijn. Misschien wil je wel extra duurzaam werken. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Als jij aan kunt tonen hoe belangrijk duurzaamheid is tijdens jouw werkzaamheden en wat je hiervoor doet, dan kan dit een geheel nieuw publiek aantrekken.

3. Wees kritisch met de opdrachten die je aanneemt

De eerste jaren als zelfstandig ondernemer zijn best spannend. Je hebt flink wat geld en tijd geïnvesteerd in het opstarten van je bedrijf. Succes is echter geen garantie. Daar moet je wel wat voor doen. Daardoor zien we ook dat veel ondernemers het in het begin lastig vinden om ‘nee’ te zeggen. Want wat als er straks een periode aanbreekt waarin de opdrachten juist tegenvallen? Toch is het belangrijk om ook kritisch te blijven in wat en hoeveel je aanneemt. Je kunt beter kwaliteitswerk afleveren dan opdrachten afraffelen om zo meer te kunnen doen. Daarnaast moet je natuurlijk ook aan jezelf blijven denken. Ook die eerste jaren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten