3 redenen waarom het verstandig kan zijn logistiek uit te besteden

Wanneer je onderneming een mooie groei doormaakt dan is dat natuurlijk geweldig. Het is belangrijk dat de logistiek daarin meegroeit. Overweeg om de logistieke processen uit te besteden. Je zorgt er dan voor dat het professioneler verloopt. Uitbesteden kost geld, dus het is verstandig om hier goed over na te denken. De juiste keuzes kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je geld gaat besparen. Het moet natuurlijk wel opwegen tegen de kosten en voldoende financiële voordelen met zich meebrengen. Ben je benieuwd waarom het verstandig is om logistiek uit te besteden en hoe je dit kunt doen? Wij leggen het je hier uit.

Huren van een bestelauto

Het voordeel van een bestelauto is dat je als ondernemer  minder betaalt. Je hebt fiscale voordelen en je hoeft ook geen wegenbelasting te betalen. Houd er wel rekening mee dat je aan bepaalde eisen moet voldoen. De bestelauto moet namelijk op jouw naam staan en jij bent ook verleend aan het btw-nummer. Wanneer er iets gebeurd met de auto, dan ben jij degene die aansprakelijk is. De bestelauto verzekeren is daarom ook verstandig om te doen, zodat er verdere problemen worden voorkomen wanneer er iets gebeurd. De kilometers die je rijdt moeten zakelijk zijn en dus niet voor privé-gebruik. Minimaal 10% van de gereden kilometers moeten gebruikt worden voor de onderneming. Het is ook belangrijk dat je staat ingeschreven bij de Belastingdienst als ondernemer. Het hebben van een btw-nummer en omzetbelasting betalen horen hier ook bij.

Minder zorgen en concentratie

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gehele logistieke proces uit te besteden. Een logistieke dienstverlener kan het inhuren van het personeel op zich nemen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de arbeidscapaciteit en de vrije dagen van personeel. Het is fijn om te weten dat je deze werkzaamheden uit handen kunt geven en daar zelf niet zoveel mee bezig hoeft te zijn. Je kunt je dan gaan focussen op wat echt belangrijk is voor de onderneming. De aandacht kan vaak goed besteed worden aan de kernactiviteiten en er kan extra gekeken worden naar de wensen van de klanten. Overweeg om het logistieke proces uit handen te geven, wanneer je dit zelf niet meer kunt organiseren.

Het beperken van risico’s

Het is ook verstandig om logistiek uit te besteden, wanneer je de risico’s binnen de onderneming wilt beperken. De financiële en operationele risico’s liggen dan bij de logistieke dienstverlener. Het zorgt voor zekerheid en dat is fijn wanneer je bedrijf aan het groeien is. Het kan namelijk veel tijd en energie kosten om je bezig te houden met het logistieke proces. De uitbesteding zorgt er uiteindelijk ook voor dat je een financieel voordeel behaalt. Je hoeft je niet meer te focussen op investeringen als opslagruimtes en je hoeft ook niet na te denken over overcapaciteit, omdat een logistieke dienstverlener met veel bedrijven samenwerkt en dit voor jou oplost.

Wanneer je onderneming flink aan het groeien is, is het verstandig om logistiek uit te besteden. Je haalt hier uiteindelijk een financieel voordeel uit en het bezorgt je minder kopzorgen. Doe er je voordeel mee!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten