3 redenen om in een Swopper kruk te investeren

De afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over de gevolgen van zittend werk. Een zittend beroep kan op de lange termijn grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Zeker als daarnaast ook te weinig bewogen wordt. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het bieden van een gezonde werkomgeving. Dit is niet alleen een must voor de gezondheid van de werknemer, maar ook voor die van het bedrijf. Een gezonde werkplek draagt immers bij aan minder uitval op het werk en een hogere productiviteit. Maar hoe creëer je een gezonde werkplek als er voornamelijk veel gezeten wordt? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om aan de ergonomie te werken. Een van de meest innovatieve uitvindingen van dit moment is de Swopper kruk. Deze is ontworpen door het bedrijf Aeris en heeft inmiddels een prominent plekje ingenomen in het bedrijfsleven. In dit artikel ontdek je drie redenen om hierin te investeren. 

Geweldige uitstraling 

Wie zegt dat een ergonomische stoel saai moet zijn? Een Swopper stoel is allesbehalve saai. De stoel ziet er ongelooflijk modern en hip uit. Dit maakt het een van de absolute favorieten op iedere werkplek. Misschien krijg je op het eerste gezicht nog niet echt hoogte van de stoel. Want wat kun je er nu eigenlijk allemaal mee? Maar wanneer je eenmaal plaats hebt genomen, merk je al snel dat de stoel net zo interessant is als dat hij eruitziet. Om nog maar te zwijgen over het ultieme zitcomfort. 

Meer bewegingsvrijheid 

Het lichaam is niet gemaakt om langdurig te zitten. En al helemaal niet om constant in een onnatuurlijke houding gedwongen te worden. Dit is dan ook het uitgangspunt waarmee de Swopper ontworpen is. Deze is ontworpen met het zicht op meer bewegingsvrijheid. De stoel is niet alleen 360 graden te draaien, maar stimuleert ook om zelf constant bewegingen te maken en de juiste houding te vinden. Door het speciale veersysteem blijf je ook nog eens veel beter in beweging. Hierdoor beweeg je meer dan bij een traditionele bureaustoel. Iets wat een zittend beroep plotseling een stuk gezonder maakt. 

Minder rugklachten 

Wat direct opvalt aan de Swopper is dat deze geen rugleuning heeft. Hierdoor kunnen mensen met een zwakke rug misschien wat terughoudend zijn. Geeft de stoel dan wel voldoende ondersteuning? Zullen mijn klachten hierdoor niet toenemen? Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. De meeste rugklachten ontstaan namelijk doordat het lichaam in een onnatuurlijke houding wordt gedwongen of doordat je net niet op de juiste manier kan zitten. Hierdoor verzwakken de spieren die je nodig hebt om stevig te kunnen zitten. De Swopper heeft een speciaal systeem waardoor het je lichaam ondersteunt om de juiste houding aan te nemen en je stimuleert om je rug recht te houden. Hoe langer de Swopper wordt gebruikt, hoe sterker de belangrijkste rugspieren zullen worden. Uit onderzoek onder de gebruikers van deze stoelen is al duidelijk gebleken dat de meesten aangeven veel minder rugklachten te ervaren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten