3 praktische typen deuren die goed van pas komen in een bedrijfspand

Wanneer je je als bedrijf vestigt in een bedrijfspand, wil je ook dat je bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden. Dat betekent dat je op verschillende zaken moet letten, waaronder het type deuren dat je laat installeren. We bespreken drie soorten deuren die goed van pas kunnen komen in een bedrijfspand.

Inbraakwerende automatische schuifdeur

Een automatische schuifdeur is een hele normale keuze als entree voor je bedrijfspand. Mensen kunnen moeiteloos binnenlopen, en achter hen gaat de deur ook weer dicht zodat er niet onnodig veel warmte (of juist koelte) verloren gaat. Maar deze deuren, die doorgaans grotendeels uit glas bestaan, kunnen ook een zwakke plek zijn wat betreft inbraak. Met voldoende kracht is het vaak wel mogelijk om binnen te komen. Om dat te voorkomen kun je als bedrijf voor een inbraakwerende variant gaan. Er bestaan namelijk automatische schuifdeuren die een druk tot wel 600 kilogram kunnen verdragen. Deze maken het plaatsen van extra beveiliging in de vorm van bijvoorbeeld een rolluik meestal niet nodig.

Snelloopdeur

Naast het ontvangen van gasten die door de voordeur komen, kan er in een bedrijfspand ook een constante stroom zijn van goederen en personeel dat zijn werk aan het doen is. Ook hiervoor is een praktische oplossing nodig die dit verkeer op een laagdrempelige manier faciliteert, maar tegelijkertijd er ook voor zorgt dat de temperatuur in een ruimte op peil kan blijven en tocht zo veel mogelijk voorkomen wordt. Een goede oplossing hiervoor is een snelloopdeur, die voor magazijnen van pas komt, maar bijvoorbeeld ook voor koelcellen. Omdat deze automatisch sluiten, bespaar je zo ook op energieverbruik voor het warm houden of juist koelen van een ruimte.

Sectionaaldeur met loopdeur

Heb je een loods nodig bij je bedrijf, dan komen sectionaaldeuren van pas. Deze kun je vergelijken met een garagedeur, maar dan een die niet naar buiten klapt, maar meteen naar het plafond binnen geleid wordt. Zo’n deur neemt daardoor geen onnodige ruimte in, het is niet nodig om afstand te nemen bij het openen ervan en biedt veel netto doorrijbreedte en doorrijhoogte om grote spullen veilig en onbeschadigd naar binnen en naar buiten te vervoeren. Omdat je in koude tijden van het jaar niet deze deuren standaard open wilt laten staan en het onhandig is dat mensen die naar binnen en buiten moeten en de sectionaaldeur helemaal voor moeten openen, is het handig om een sectionaaldeur met loopdeur te nemen. Dit is als het ware een gewone deur in een garagedeur die door personen gebruikt kan worden om naar binnen of naar buiten te gaan.

De juiste deuren bevorderen je bedrijfsprocessen, waar de verkeerde keuze juist voor onnodige vertraging zorgen. Denk bij het uitkiezen van de juiste deuren ook aan inbraakveiligheid en brandveiligheid.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten