3 hulplijnen om in te schakelen wanneer je vastloopt als ondernemer

Dat je wanneer je begint met ondernemen vol zit met goede ideeën, is zeker een recept voor een veelbelovende start van je onderneming(en). Maar het is geen garantie op een constante stroom van creativiteit die ervoor zorgt dat je nooit vastloopt.

Het is denkbaar dat je op een gegeven moment in een situatie belandt waarin de zaken niet meer lopen zoals je zou willen, maar het je aan ideeën ontbreekt om er iets aan te doen. Op zo’n moment is het inschakelen van een hulplijn wenselijk. We bespreken drie mogelijke hulplijnen die je kunt inschakelen om uit je zakelijke impasse te komen.

Zakelijk adviseur

Je kunt gebruikmaken van de diensten van zakelijke adviesbureaus waar adviseurs zitten die dagelijks ondernemers met ingewikkelde hulpvragen van dienst zijn. Zij kunnen gericht advies geven voor de situatie waarin je verkeert dankzij hun kennis van zakelijke strategie én financiële zaken. Goedkoop zal deze hulp niet zijn, maar als het goed is krijg je daar wel een deskundige blik op je zakelijke problemen voor terug en is het een waardevolle investering in een succesvolle voortzetting van je onderneming.

Business coach

Een nadeel van een zakelijk adviseur dat deze vooral kijkt naar de zakelijke en financiële kant en minder naar jouw persoonlijke rol in het succes van je onderneming. Wil je iemand die met jou aan de slag gaat en je die erg belangrijke spiegel voorhoudt, dan kun je het beste gebruikmaken van de diensten van een business coach van Ownership By Nature. Deze stelt je de kritische vragen die iemand anders je wellicht niet stelt en kan helpen je manier van denken te veranderen door andere invalshoeken te laten zien. Zo kun je ook je creativiteit hervinden en je horizon verbreden om hernieuwd zakelijk succes te bereiken.

Vrouw met laptop

Ervaren ondernemer uit je netwerk

Heb je niet de financiële mogelijkheden om de diensten van een zakelijk adviseur of een business coach in te schakelen? Dan kun je wellicht een beroep doen op een ervaren ondernemer uit je netwerk die bereid zou zijn om met je te sparren. Een ondernemer met succes en meer ervaring dan jij kan je van bruikbare tips voorzien waardoor je wellicht andere keuzes gaat maken, wetende dat die strategie voor diegene ook gewerkt heeft.

Niets doen is in ieder geval geen optie, want dan gaat je bedrijf uiteindelijk op de fles. Aangezien dat niet is wat je wilt, waarschijnlijk, heb je weinig andere keuze dan het inschakelen van hulp die er linksom of rechtsom toe gaat leiden dat je zaken anders moet gaan doen dan je gewend bent.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten