3 creatieve kantoorvloeren die zorgen voor een positieve werksfeer

Als mensen aan een kantoor denken wordt er vaak gedacht aan een saaie ruimte met veel grijstinten en strakke kantoormeubelen. Tegenwoordig zoeken bedrijven steeds vaker een creatieve oplossing om het kantoor een vrolijkere uitstraling te geven.

Een bijzondere vloercoating is bijvoorbeeld al een wereld van verschil. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die werken in een kleurrijke omgeving positiever en creatiever worden. De werkomgeving heeft veel invloed op de werkprestaties. Met de volgende tips kunnen ook uw werknemers beter gaan presteren.

Gebruik de huisstijlkleuren in uw vloer

De huisstijl kleuren komen in een kantoorgebouw regelmatig terug, het is misschien wat spannend maar pas die kleuren ook toe op de vloer. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt bijvoorbeeld tapijttegels aanschaffen in een neutrale kleur en in de huisstijl kleur. Vervolgens laat u een patroon leggen. Zo zorgt u ervoor dat de vloer niet te druk wordt maar er wel uitspringt. Als u het aandurft, of de huisstijl kleur is heel neutraal, dan kunt u er ook voor kiezen een gietvloer te laten gieten in die kleur.

Begin al bij de garage

Een vrolijk kantoor is leuk, maar iedereen die met zijn auto naar het werk gaat begint zijn dag in de parkeergarage. U kunt voor de Vloercoating Garage ook kiezen voor een vrolijk kleurtje. U hoeft niet de hele Garagevloer vloercoating in die kleur te gieten, u kunt ook gaan voor een patroon. Denk bijvoorbeeld aan een speelse wandelroute met gekleurde voetstappen, of als u een bedrijf heeft dat iets met kinderen of dieren doet, dan misschien wel een voet- of pootafdruk. Zo beginnen uw werknemers de dag met een lach en zijn ze bewezen effectiever. Want een tevreden werknemer draagt bij aan een positieve werksfeer, en dat wil natuurlijk iedere werkgever.

Ga voor een creatief design

Vooral jonge bedrijven zijn goed in out of the box denken op de kantoorvloer. Zo zijn er sportbedrijven die een hardloopbaan look aanleggen, of zelfs een stukje kunstgras. Kunstgras is niet alleen voor sportbedrijven leuk om aan te leggen. Als u de hele dag binnen zit is het voor de werknemers ook wel leuk om tijdens de pauze met de voeten in het (kunst)gras te zitten. Op Pinterest vond ik zelfs een kantoor die regenboogstrepen op de vloer had gelegd, iedere werknemer had een kleur en de strepen vormden een route naar het kantoor van de werknemer. Erg creatief en handig! Het enige nadeel hiervan is wel dat de vloer moet worden aangepast als er iemand weggaat of bijkomt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten