10 creatieve manieren om kartonnen dozen op kantoor te gebruiken

Ben je ooit op kantoor geweest en heb je gedacht: “Waar kan ik deze kartonnen doos voor gebruiken?” Zo ja, dan ben je aan het juiste adres. Dit artikel geeft je 10 creatieve manieren om die kartonnen dozen goed te gebruiken. Van stijlvolle decoraties tot handige opbergoplossingen, er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om het gebruik van kartonnen dozen op kantoor. Laten we beginnen! 

#1 Maak een bureau-organizer

Een paar strategisch geplaatste kartonnen dozen kun je gebruiken als een gemakkelijke bureau-organizer. Je kunt zelfs creatief worden en ze verven met krijtbordverf of ze omwikkelen met stof voor een stijlvolle uitstraling! 

#2 Maak een prikbord

Heb je een prikbord nodig, maar heb je er geen bij de hand? Bekleed gewoon een stuk karton met kurk bord en hang het op aan je muur. Het is een gemakkelijke manier om notities en herinneringen zichtbaar te houden, plus je kunt het aanpassen hoe je wilt! 

#3 Voeg decoratieve opbergruimte toe

Waarom zou je genoegen nemen met oude archiefkasten als je ook decoratieve opbergruimte kunt gebruiken? Kartonnen verpakkingen zijn licht en gemakkelijk te verplaatsen, dus je kunt ze inrichten zoals je wilt. Bovendien geven ze een kleur die archiefkasten niet hebben! 

#4 Maak een creatieve hoek

Als je kantoor een beetje creativiteit nodig heeft, waarom zet je dan geen knutselhoek op? Alles wat je nodig hebt zijn wat kartonnen dozen en wat je team aan knutselspullen nodig heeft (zoals stiften, lijm stiften, enz.). Zo heeft iedereen iets leuks om aan te werken tijdens de pauzes! 

#5 Maak planken

Heb je wat extra ruimte op je muren, maar wil je geen dure planken kopen? Geen nood – je kunt je eigen planken maken van kartonnen dozen! Je hoeft alleen maar een paar gebruikte dozen van de gewenste grootte te vinden, ze naast elkaar te leggen voor een stevige ondersteuning, en ze dan met wat tape of lijm aan elkaar vast te maken. Als je eenmaal een geschikte structuur hebt, kun je je nieuwe plank versieren zoals je wilt door hem te schilderen, in stof te wikkelen of kleurrijke papieren decoraties toe te voegen. 

#6 Bouw je eigen laden

Heb je niet genoeg laden in je kantoor? Geen probleem – maak je eigen laden met kartonnen dozen! Alles wat je nodig hebt, is wat hete lijm of plakband en voilà! Instant lades die perfect zijn voor het organiseren van allerlei spullen zoals schrijfgerei of boeken. Het leuke van het gebruik van karton voor je lades is dat je ze kunt aanpassen zoals je wilt: gaten knippen voor handvatten, het hele oppervlak verven, of zelfs bekleden met stof. En omdat karton licht van gewicht is, kun je de lade gemakkelijk verplaatsen als dat nodig is. 

#7 Benodigdheden netjes opbergen

Heb je moeite om al die kantoorbenodigdheden georganiseerd te houden? Gebruik een paar kleurrijke kartonnen dozen als handige opbergoplossingen! Label elke doos op basis van wat erin zit, zodat iedereen weet waar alles naartoe gaat als het niet in gebruik is.

#8 Maak kunstwerken op maat

Op zoek naar een kunstzinnige manier om de muren van je kantoor op te knappen? Waarom maak je geen eigen kunstwerk van gerecyclede materialen zoals kartonnen dozen? Ga creatief aan de slag met schaar en verf. Een kunstwerk dat bezoekers die langskomen zeker zal verbazen!  

#9 Verander ze in meubels

Heb je wat extra ruimte die opgevuld moet worden, maar geen geld voor meubels? Geen nood – je kunt die ongebruikte kartonnen dozen met een paar simpele aanpassingen omtoveren tot stoelen of tafels! Het is een goedkope manier om lege hoeken te veranderen in functionele zit- of werkplekken zonder te veel geld uit te geven. 

#10 Houd snoeren netjes opgeborgen

Heb je moeite om al die snoeren achter bureaus of computerschermen op te bergen? Gebruik verschillende stukken stevig karton (in stroken gesneden) als kabelopbergers; ze houden de snoeren netjes opgeborgen en zijn toch gemakkelijk toegankelijk wanneer dat nodig is.  

Wie wist dat er zoveel creatieve manieren waren om die oude kartonnen dozen die op kantoor rondslingeren te gebruiken? Met deze ideeën in gedachten zul je nooit meer een probleem hebben om nieuwe manieren te vinden om die dozen goed te gebruiken! Of het nu gaat om decoratieve opbergoplossingen of het maken van kunstwerken op maat, er zijn geen grenzen aan wat je met deze veelzijdige materialen kunt doen! Begin dus vandaag nog met het nuttig gebruik van die lege kartonnen dozen op je werkplek; we beloven dat zowel jijzelf als je team ons later dankbaar zullen zijn!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten